Find behandler
Tidsbestilling: 70 25 50 99

Aslaug Bugge

« Tilbage
Sundhedsplejerske

Sundhedsplejerske fik fjernet sin allergi overfor en lang række fødevarer, og kan i dag atter nyde disse ting uden nogen form for reaktion. Især persille, som tidligere flere gange har medført at hun blev kørt af sted med udrykning pga. vejrtrækningsproblemer.

For over 30 år siden fik jeg konstateret allergi for første gang. 5 år senere udviklede jeg fødemiddelallergi overfor mange fødemidler: persille, nødder, meloner, kiwi m.m.

Det var alt sammen fødemidler, som jeg i det daglige godt kunne undgå, men jeg var noget “handicappet”, når jeg var ude at spise, for slet ikke at tale om, når jeg var i udlandet på ferie.

Især persille blev jeg ret syg af med hævede slimhinder både udvendigt og indvendigt, hvilket bevirkede, at jeg hævede op i halsen, hvis jeg fik det mindste stykke. Jeg har flere gange været kørt afsted med udrykning p.gr.a. vejrtrækningsproblemer. Når jeg var på ferie, var jeg konstant på antihistamin for det tilfælde, at jeg ved et uheld fik persille. Det var ikke altid lige let at forklare på udenlandsk at jeg ikke måtte få persille. Persille er jo sådan et universal-krydderi, som mange bruger til at pynte med, putte i alskens ting for at give en dejligere smag til maden. Da min mand har sukkersyge, klagede min familie og venner ofte over, at vi var meget besværlige at have på kost.

Jeg har flere gange talt med Torben Andersen, Rygkompagniet, om, at han skulle fjerne min allergi, jeg havde bare ikke fået taget mig sammen, idet jeg før har prøvet mange ting, som aldrig rigtigt har hjulpet, så det var med nogen skepsis, at jeg i Påsken 2004 drog ud til ham for at få fjernet min allergi. Efter ca. 2 timers konsultation, var min hjerne blevet “afkodet” min allergi og jeg kunne tage hjem efter at have smagt persille UDEN nogen former for reaktion. På vej hjem købte jeg et ordentligt bundt persille for at lave en lækker pesto og til aftensmaden blev der trukket en flaske rødvin op – det skulle fejres! Min mand, som var noget skeptisk, skulle ikke have noget rødvin: han ville være klar til at køre på skadestuen. Men efterhånden som måltidet skred frem, blev han rolig og turde også tro på, at han kunne deltage fuldt ud i festmåltidet.

Den forløbne måned har jeg nydt at kunne smage alle de ting, jeg ikke har kunnet spise i næsten 25 år. Det er herligt – og meget grænseoverskridende – at tage mad i munden, som jeg før er blevet dødsyg af! Min omgangskreds har ikke vænnet sig helt så hurtigt til det som jeg: forleden var jeg sammen med nogle venner og vi fik rullesteg med persille. Jeg tog fra fadet og gik i gang med det lækre måltid. Pludseligt kom husets herre – som stod for maden – ud fra køkkenet, vild i øjnene: “Aslaug, Stop – du må ikke spise kødet, jeg har lavet et stykke til dig uden persille!” Men jeg kunne berolige ham og nyde den dejlige mad.

Ja, verden har sandelig udvidet sig for mig, takket være én eneste konsultation hos AllergiKompagniet.

Tidsbestilling

     
    

Lyngby

AllergiKompagniet
Bagsværdvej 72B
2800 Kgs. Lyngby
(Klinikken er handicapvenlig)

Lyngby

AllergiKompagniet
Fortunparken 32
2800 Lyngby

Svendborg

AllergiKompagniet
Naturmedicinsk Klinik
Toldbodvej 9, 2. sal
5700 Svendborg

Aabenraa

AllergiKompagniet
Skibbroen 16, st.
6200 Aabenraa

Nykøbing Mors

AllergiKompagniet
Højbro 34
7900 Nykøbing Mors

Administration

AllergiKompagniet
Fruevej 125
7900 Nykøbing Mors
Allergikompagniet | Frederikkevej 3 | 3050 Humlebæk | Tlf.: 70 25 50 99